Wordt uw taxi naar het ziekenhuis vergoed?

Hebt u zittend ziekenvervoer nodig? In een aantal situaties wordt taxivervoer vergoed.

  • U nierdialyse krijgt in een ziekenhuis of dialysecentrum;
  • U oncologische behandelingen met chemotherapie of radiotherapie voor een kwaadaardige aandoening krijgt;
  • U zich alleen maar in een rolstoel kunt verplaatsen;
  • U zich door een visuele handicap niet goed alleen kunt verplaatsen;
  • U door een ziekte of aandoening voor een lange tijd vervoer nodig hebt.

De zorgverzekeraar beoordeelt uiteindelijk of u voor vergoeding in aanmerking komt. Dit gebeurt door middel van een aanvraag voor een machtiging taxivervoer.

Hoe kan ik een machtiging taxivervoer aanvragen?

Veel zorgverzekeraars hebben een afwijkende procedure voor het aanvragen van een machtiging. Bij sommige kan dit telefonisch via een vervoerslijn. Anderen hebben een functie op hun website staan. En sommigen werken met een aanvraagformulier.

Om die reden verwijzen wij u in eerste instantie naar de website van uw zorgverzekeraar. Vul bij het zoekvakje de term: “taxivervoer” of “zittend ziekenvervoer” in en de juiste pagina zal bij de zoekresultaten komen te staan. Als u liever door een persoon te woord wordt gestaan kunt u altijd met de klantenservice van de zorgverzekeraar bellen. Zij zullen u verder helpen bij de procedure die zij gebruiken.

Helaas zorgt de wet op de privacy voor behoorlijk wat hindernissen om u bij en aanvraag te helpen. Maar wij willen u graag helpen. Neem dan contact met ons op en wij bekijken of er een oplossing is die bij u past.

Zijn er kosten aan een taxi verbonden?

In ons geval declareren wij de volledige kosten aan uw zorgverzekeraar tot de maximale vergoeding die uw specifieke zorgverzekeraar heeft. U hoeft dus zelf niets bij te betalen, zelfs niet wanneer wij geen contract met uw zorgverzekeraar hebben.

Wij kunnen echter niet om de wettelijke eigen bijdrage heen. De ze wordt in de meeste gevallen geïncasseerd door uw zorgverzekeraar. Tenzij u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Dan nog kunt u deze eigen bijdragen opvoeren bij uw belastingaangifte als “niet vergoede zorgkosten” en krijgt u het bedrag achteraf terug.

Denkt u dat u zorgvervoer nodig heeft of vindt u dat uw zorgvervoer beter kan? Neem u dan contact met ons op! Wij helpen u graag!

Door jarenlange ervaring met zorgvervoer weten wij wat u als klant wilt. We zijn bekend met de zorgverzekeraar en weten waar u moet zijn. Wij helpen u graag met de administratieve verwerking.